Ring oss på:
92 81 40 20
 

Hypnoterapi

En god definasjon på hypnose er « En tilstand av både avslapning og konsentrasjon med en økt bevissthet fremkalt av suggesjoner».

Hypnose i terapeutisk sammenheng:

Suggesjonsterapi brukes ofte til røykeslutt, neglebiting, eksamensnerver, banning, avslapping, dårlig selvbilde m.m.

Hypnoanalyse brukes for å åpenbare årsakene til emosjonelle problemer, som kan vise seg som dårlig selvbilde, fobier, migrene, angst, anoreksi, unormal overvekt, seksuelle forstyrrelser, alkolisme samt mange andre problemer man kan henføre til sinnet. Hypnoanalyse brukes også med fordel til å lære å kjenne seg selv. Sammenfattet kan hypnoanalyse beskrives som loven om årsak og virkning. Hvert symptom må ha en årsak. Gjennom hypnoanalyse åpenbares selve roten til det vonde, noe som naturligvis innebærer at symptomene også forsvinner. Hypnoanalyse er derfor lempelig å bruke på emosjonelle forstyrrelser . Gjennom å anvende hypnose i analysen forkortes analyseperioden dramatisk.

Tidligere liv terapi (TLT) Denne veien til befriende selvinnsikt kantes av mye godt som f.eks. At dødsredselen forsvinner, og at kjønns og rasefordommer forsvinner. Videre får man en dypere forståelse for seg selv, hvordan man håndterer sine relasjoner og sin økonomi.

 

Spørsmål og svar om hypnose:

Kan normale mennesker gå gjennom hypnoanalyse ?
Ja, de ikke bare kan, men de bør gjøre det. Bedre måte til selvinnsikt finnes ikke.

Er alle mottakelige for hypnose ?
Ja, alle med normal intelligens og konsentrasjon kan bli hypnotisert.

Er man bevisst om hva som skjer ?
Ja, man er ikke omtåket eller borte , bare behagelig avslappet.

Så man sover ikke ?
Nei, ikke i det hele tatt. Man er bare maksimalt avslappet og virksom i sitt indre, slik at den ytre verdenen kan kjennes uvirkelig.

Kan det tenkes at jeg vil gjøre ting mot min vilje ?
Nei,, Skulle noen prøve med noe, som for deg virker støtende, skal du umiddelbart avslutte trancen og åpne øynene.

Om noe hender terapeuten under behandlingen, kan man da komme tilbake ?
Det finnes ikke noe å komme tilbake ifra, så skulle noe hende utover det vanlige skal du bare åpne øynene.

 

Emosjonelle/psykogene problemer:

Emosjonelle og psykogene problemer er de som snarere har mentale enn fysiske årsaker. Uten tvil forårsaker dagens levesett et stort mentalt og emosjonelt stress. De fleste av oss bor i bymiljøer der vi utsettes for sterkt indre og ytre press, uavlatelig stress og redsel. Alt dette kan lede til en mengde ulike problemer, som røyking, alkoholmisbruk, nervøsitet, nevroser, angst, følelsen av å ikke orke mer, insomnia, seksuelle problemer, ja listen kan gjøres så lang som vi vil. For virkelig å få hjelp må man helt inn i problemets kjerne, nå inn til selve roten. Det er derfor hypnoanalyse er viktig.

Terapeutens jobb er å hjelpe sin klient til å finne årsakene til sine problemer, og hjelpe denne til å ta tak i dem.

 

Hypnose, hva er det?

Hypnose er en fremkalt tilstand av avslapning og konsentrasjon som omfatter både kropp og sjel. Det er en forhøyd bevissthet fulgt av en følelse av distanse. Hypnose er et fullstendig normalt, ikke magisk fenomen med forutsigbare virkninger. En person i hypnose sover ikke, men velger bare temporært å være i indre opplevelser enn ytre, mer fokusert på det indre enn det ytre.

Ingen kan noensinne få deg til å gjøre ting mot din vilje. Hypnose, et fullstendig naturlig fenomen, er en høyst behagelig og avslappende tilstand. At noen skulle komme til skade under hypnose er helt utenkelig. Snarere anvendes denne urgamle metoden som komplement til skolemedisinen der den viser seg å være et verdifullt alternativ til medisiner ved narkose og smertelindring.

I England ble det brukt hypnose på mange sykehus ved kirurgiske inngrep fram til 1840 da kjemisk bedøvelse ble vanligere. Men hypnose har blitt brukt tusenvis av år for å effektivt påskynde heling og lindre stressymptom. En god definasjon på hypnose er « En tilstand av både avslapning og konsentrasjon med en økt bevissthet fremkalt av suggesjoner».

Hypnose er verdifullt for:

   • Mental og emosjonell helse.
   • Ha det bra fysisk.
   • Kreativ og lærerik foretningsdrift.
   • Idrettsaktiviteter.
   • Å kunne se og nå sine mål.
   • Å vokse psykisk og intellektuelt.
   • Selvinnsikt.

Gjengitt med tillatelse ifra: Jørgen Sundvall – SSEAH, Svenska Skolan for Etisk og Analytisk Hypnoterapi

Behandlere:
Helge